Syksyn seikkailureitit!

Paltamon kunnan varhaiskasvatus yhdessä Lähiliikkuja-hankkeen kanssa haastaa perheet seikkailemaan Paltamon lähiliikuntareiteille. Olemme vieneet reiteille erilaisia seikkailutehtäväkokonaisuuksia. Osa reiteistä on rengasreittejä, jotka kuljettavat sinut ympäri. Osa reittejä pisteestä A pisteeseen B. Useimmilla reiteillä ei kuitenkaan ole väliä, mistä suunnasta sen aloitat. 

 Otamme mielellämme vastaan kuvia ja terveisiä reiteiltä. Niitä voit lähettää varhaiskasvatusyksikköösi tai hankekoordinaattorille (laura.poikonen@paltamo.fi tai 044 750 0989). Reitit ovat kierrettävissä 1.11.2020 asti. Kolmella eri reitillä seikkailleet perheet palkitaan. 

Reitit löytyvät alla olevien ohjeiden mukaisesti. Reipasta seikkailua kaikille! Seikkailureiteillä teitä johdattelee Paltamon kunnan varhaiskasvatuksen porkkanahahmot erilaisin taustavärein.
Kontiomäki 
• Urheilukenttä: reitti alkaa Kauppiaankadun puolelta, 84Q2+33 Kontiomäki Reitti kulkee kentän reunoja mukaillen ja sen voit kiertää myötä tai vastapäivään. Reitin varrelta löytyy QR-kooditehtäviä, joten lataa älypuhelimeesi ilmainen QR-koodin lukija –sovellus ennen reitille lähtöä. QR-koodien takaa avautuu luontoaiheisia toimintatehtäviä. 
 • Pururata: Aloitus koululta: Jääkiekkokaukalon kulmalta/ Leppiläntieltä: 83JV+JM Kaipaalanmäki Reitti on suora ja sen voit aloittaa kummasta päästä tahansa. Pituudeltaan reitti on yhteen suuntaan alle yhden kilometrin. Voit kulkea reitin vaikka edestakaisin ja tehdä hauskat tehtävät mennen tullen. 
 • Puistoreitti: Lähtöpiste Kontiomäen kirjaston kulmalta, 84Q3+2P Kontiomäki Reitti alkaa Kontiomäen kirjaston kulmalta, mutta sen voit aloittaa myös mistä tahansa kohtaa reitin varrelta. Reitti on pituudeltaan noin 1,3 km. Reitiltä löytyy useita tehtävärasteja.
Melalahti 
• Melalahden ranta ja venelaituri: 9MX4+XM. Rannan ja venelaiturin läheisyydestä löytyy kolme mukavaa tehtävää. Löydätkö kaikki? 

Vaarankylä 
• Vaarantalo, Halmetmäentie 2 88300 Paltamo. Tämä reitti kiertää Vaarantalon ympäri.

Mieslahti 
• Seikkailu alkaa Mieslahden pururadan aloituspisteestä 9XRJ+2Q. Lähtöpaikan läheisyydestä voit löytää 5 erilaista seikkailutehtävää. 

Kirkonkylä 
• Käärmeniemi: Käärmeniemestä löytyy helposti seurattava, 5 tehtävää sisältävä, Kuura Ketun syksyinen aistipolku. Nauti syksyisestä luonnosta kaikin aistein! 
 • Tervalammen urheilukentän polku: Tervalammen urheilukentän parkkipaikalta (CR5G+7R Honkamäki Paltamo) lähtevän polun varrelta löydät erilaisia luonto- ja paripyramiditehtäviä. Polku päättyy Lepikontien varteen (CR5J+56 Paltamo). Reitin voit aloittaa kummasta tahansa pisteestä. • Reitti hautuumaan takana Hautuumaan takaa löytyy ihana polkujen sokkelo. Tätä tehtäväreittiä on kuitenkin helppo seurata porkkanoiden johdattamaa selkeää reittiä pitkin. Sen voit aloittaa kummasta kohdasta tahansa CR7F+P9 Honkamäki, Paltamo tai CR7G+GG Honkamäki, Paltamo. 
 • Majalaavu pururadalla: Kesällä perustettu pururadalta löytyvä majalaavun reitti sai myös jatkoaikaa. Tämä kohde löytyy osoitteella CR55+JX Honkamäki Paltamo. Kaikki tehtävät löytyvät majalaavun läheisyydestä. Majalaavulta löytyy myös vierasvihko, johon omat terveisensä saa kirjoittaa. Huomioi, että tältä reitiltä porkkanakuvia ei löydy.

Kommentit