Korpitien eskarilaisten puuhia

Korpitien eskarissa viimeisen kahden viikon aikana tapahtunutta:

LASTEN OIKEUKSIEN JUHLA
Lasten oikeuksien juhlaa vietettiin lasten toiveiden mukaan. Ohjelmassa oli naamiaiset, discoa, pikku kilapailuja, askartelua ja lastenohjelmien katselua. Tarjolla oli lasten toivomana kakkua ja mehua.


Lasten kertomaa: Tämä tehtiin sen takia, että tietää, että meidän luokassa on bileet ja discovalot. Koska oli Lapsien oikeuksien päivä.


Lasten kertomaa: Meillä oli naamiaiset. Saatiin syödä kakkua ja kahta erilaista mehua.


Tunnustelupusseista löytyi erilaisia esineitä, jotka piti arvata tunnustelemalla. Arvauksensa lapset piirsivät paperille.


Otimme aikaa, kuinka kauan lapsilla kesti kääntää numero- ja lukumääräkortit, ja laittaa ne oikeaan järjestykseen.

Lapset saivat halutessaan askarrella itselleen hyvän mielen taulut, joihin leikattiin ja liimattiin lehdistä kuvia, jotka saavat hyvälle mielelle.

JOULUASKARTELUA JA TOIVEITA


Lasten kertomaa: Siinä pitää tehdä siihen joulukuuseen koristeita, koska joulu on lähellä. Ja siks piti tehä joulukuuseen koristeita, jos joku haluaa tehä toiveita siihen joulukuuseen, niin voi tehä.


Lapset askartelivat joulukuusen koristeita piparimuottien avulla. Samalla lapsilta kyseltiin toiveita liittyen joulunajan ja talven toimintaan. Lasten tekemät koristeet ja heidän kertomansa toiveet ripustetaan eskarin suureen joulukuuseen.


Lasten kertomaa: Tässä kuvassa maalattiin niitä kuusia haarukalla.

Lasten kertomaa: Se oli sitä kun sai maalata ikkunaan, jos oli kerholaisia. Jos ei oo kerholainen, niin voi sitten myös tehä. 

AMMATTIVIIKKO ESKARISSA
Tällä viikolla eskarissa tutustuttiin erilaisiin ammatteihin. Saimme vieraaksi eskarilaisten vanhempia, jotka kertoivat omasta työstään lapsille. Lisäksi lapset pääsivät tutstumaan tällä viikolla palokunnan työntekijöihin ja kalustoon.


Maanantaina saimme kuulla hortonomin työstä. Esittelyn jälkeen lapset pääsivät suunnittelemaan ja piirtämään unelmiensa leikkipuistoja.


Lasten leikkipuistopiirrokset.

Tiistaina lapset saivat kuulla maitotilalla tehtävästä työstä. Kyllä oli mielenkiintoista! Lapset piirsivät lehmiä ja keksivät niille T-kirjaimella alkavia nimiä, jotka pääsevät mahdollisesti ensi vuonna oikeasti käyttöön.


Eskariluokkien uudet maskottilehmät Rinsessa ja Lumikki.


Saimme eskariin vieraiksi myös lääkärin ja veturinkuljettajan. Lapset kuuntelivat vierailijoita mahtavan keskittyneesti ja kysyttävää riitti! Kiitämme erittäin lämpimästi kaikkia vieraitamme! (Lääkäri ja veturi kuvat: papunet.net)

ILOA LUMESTA JA LUONNOSTA





 

Kommentit