112-päivää Mieslahdessa

 


Tänään olikin jännä päivä! Eilen vietettiin 112-päivää ja tänään päästiin tositoimiin 💪 Lapset saivat eläin ystäviltä kirjeitä, joissa pyydettiin apua.. 

Kissa Kirnauskis oli satuttanut tassunsa, ja niistä vuoti verta. Lapset saivat harjoitella laastarin laittoa.



Kissa Kirnauskis kiitti kovasti avusta, ja kertoi että hänen ystävänsä on pulassa ulkona ja pyysi lapsia auttamaan. Sinne siis! 
Ulkoa puun luota löytyi orava, joka kertoi yöllä eksyneensä matkalla kotikuusen luo. Orava oli aivan kylmissään, ja pyysi apua.. Miten voisimme auttaa..?
No ensiapu pakkauksesta löytyvän lämpöpeiton avulla tietenkin!
"Kyllä nyt tuntuu jo paremmalta" -orava kiitteli. Seuraavaksi kohti ratsastuskenttää.. 

Sieltä löytyikin pupu, joka kertoi heilutelleensa korviaan niin kovasti, että ne olivat aivan nyrjähtäneet..  taas tarvitaan lapsia ja ensiapupakkausta. 
Eikun korvia sitomaan..
Yhteistyöllä pupunkin korvat saatiin hoidettua..
Pupu kiitteli avusta, ja pyysi meitä kiirehtimään läheisen lumivuoren luo..
Mitä siellä näkyykään..?
Voi ei! Karhu oli herännyt kesken talviunien, lähtenyt mäenlaskuun ja laskenut niin jyrkästä kohtaa että oli kaatunut pulkalla ja satuttanut päänsä. Iso kuhmu komeili päässä. Miten nyt toimitaan? "No laitetaan kuhmulle kylmää tietysti!" - kuului heti lapsilta vastaus. "Mistäs sitä kylmää nyt saadaan?" "No onhan meillä lunta!" Niinpä, eikun lunta pussiin ja karhun hoitoon.
"Mikä hätänä karhu?"
Apua tulossa!
"Kylläpä olo tuntuu paljon paremmalta", kiitteli karhu, ja antoi vihjeen mennä grillikotaan. Siellä oli delfiini ollut pilkkomassa puita ja saanut tikun eväänsä..  Auts!
Eikun pihdeillä tikun poistoon!
Sieltä löytyy.
Olipa meillä monta ensiapu tehtävää, ja kaikista selvittiin upeasti! Näin meillä harjoiteltiin ea-taitoja ja hauskaa oli, ja lapset mahtavasti mukana.

Terkuin Hanna ja lapset







 






 




Kommentit