Mieslahden touhuja viikoilla 33 ja 34

 Perhepäivähoitajien salivuorot alkoivat taas tälle syksylle, ja nyt päästiinkin tutustumaan Korpitien monitoimikeskuksen ihan uuteen saliin! Ensimmäiset hetket salissa kuluivat sen suuruutta ihmetellessä ja tutkiessa mitä kaikkea sieltä löytyykään. 

Salissa on harjoiteltu pallojen heittämistä ja kiinniottoa, kiipeilty puolapuille, pelattu viivahippaa ja lasten keksimää hippaa jossa viivoihin EI saanut koskea ollenkaan. Ja joogahetken lapset pitivät myös salissa..
Suuta meillä on jumpattu Muumimamman suujumppasalkusta löytyneillä tehtävillä..
                            Nyt päästiin puhaltelemaan sulkasatoisten Angry birdsien höyheniä..
ja kampaamoon tekemään hiuksia asiakkaille..
Piki-hetken aiheena meillä oli viimeksi myötätunnon taidot ja ystävyys. Piki-hetkiä meillä on viikon-kahden välein. Piki- toimintamalli on kehitetty vahvistamaan lasten vuorovaikutus- ja tunnetaitoja, sekä tunnistamaan ja ehkäisemään kiusaamista. Meillä onkin näillä hetkillä ollut monen monta ihanaa keskustelua lasten kanssa mm ystävyydestä, anteeksipyytämisestä ja anteeksiannosta, itsesäätelystä, ja siitä mikä on kiusaamista.
Pitkän kesätauon jälkeen saatiin myös meidän pihaan kauan odotettu vieras.. Nimittäin kirjastoauto! Lapset valitsi taas innolla kirjoja luettavaksi. Meidän ryhmän lempparikirjoja on tällä hetkellä olleet Maisa-kirjat, erilaiset luontokirjat, dinosauruksista kertovat kirjat, Ryhmä Hau, My Little Ponyt ja Mimmi Lehmät..
Suomen luonnon päivän (28.8) kunniaksi meillä pelattiin Suomen luonnon päivän bingoa..
Leivottiin metsäretkellä poimituista mustikoista mustikkapiirakkaa..
 tehtiin Sibeliusboksit;

"Säveltäjä Jean Sibelius tunnetaan vahvasta luontosuhteestaan. Luonto oli Jean Sibeliuksen ehkä tärkein inspiraation lähde. Sibeliuksella oli säveltäessään ja matkustaessaan pieni rasia mukanaan. Sinne hän oli poiminut metsästä tuoretta sammalta ja neulasia. Näin hänellä oli aina taskussaan pieni rasia, jonka sisältöä nuuhkaisemalla saattoi karata kirjoituspöydän ääreltä takaisin honkien huminaan ja metsän äänimaisemaan."

Lasten omiin bokseihin tallentui lehtiä, jäkälää, oksan kappaleita, pihlajanmarjoja jne..
Metsässä kuljettiin myös kimalaisista kertovaa qr-polkua; opittiin miksi kimalaiset on kelta-mustia,  ja että eri kimalaislajeilla on eri pituiset imukärsät "omaa" kukkalajia varten, ja että kimalaiset voivat oppia pelaamaan jopa jalkapalloa..
Luontokirjoista on opiskeltu eri sieniä, ne on olleet osalle meidän ryhmän lapsista tosi kiinnostava tutkimusaihe..
Metsässä on lisäksi syöty, nukuttu, leikitty ja käyty Metsämörriretkillä. On nimetty uusia metsäpaikkoja, nautittu luonnosta, ja harjoiteltu mm laavun tekoa pressuista. 

Hanna ja lapset


























Kommentit