Oulujärvi kiikarissa teemaviikon viettoa Mieslahdessa



 Viime viikolla meillä vietettiin Oulujärvi Kiikarissa viikkoa. Sitä lähdettiin suunnittelemaan yhdessä lasten kanssa kuulemalla heidän toiveita ja kiinnostuksen kohteita. Varsinkin rantaretket, veden tutkiminen ja Oulujärven saarista kuuleminen kiinnosti. 

Rantaretkillä käytiinkin, ensimmäisellä retkellä Mieslahden rantaan päästiin onkimaan ja tekemään taideteosta rannalle hiekasta ja kivistä. Jokainen onkija sai myös saalista, järvestä nousi niin ahvenia kuin särkiäkin. Voi niitä ilon ja jännityksen ilmeitä pienillä kasvoilla kun kala nappasi ja sen sai jokainen vetää itse ylös.  Trangiaa päästiin retkellä kokeilemaan myös, kun sillä poksuteltiin retkievääksi popcorneja!





Seuraavaksi lähdettiin tutkimaan Oulujärven vettä, ja verrattiin sitä hoitopaikan hanasta tulevaan veteen. Tutkittiin onko värissä ja hajussa eroa, ja myös luupeilla veden tutkiminen oli lapsista kiinnostavaa.  





Torstaina hoitopaikan keittiö olikin muuttunut Oulujärvi kiikarissa- A la carte kalaravintolaksi! Lapset pääsi tutkimaan ravintolan ruokalistaa, ja tilamaan sieltä esimerkiksi paistettuja muikkuja, lohta tai järvikalaleikettä lisukkeineen. Ravintolan ilmapiiri oli hyvin rauhallinen ja ruoka maistui jokaiselle mainiosti.  


Perjantai huipentui vielä rantaretkeen, jossa kokeiltiin kaarnaveneiden vuolemista ja uittoa. Vuolemisharjoituksia lapset pääsi tekemään hedelmäveitsillä, jotka ovat sopivan kokoisia pieniin käsiin. Lopulta lähti valmiit kaarnaveneet Oulujärveä valloittamaan! Toki ennen kuin ne liian pitkälle karkasivat, veneen pelastettiin lasten mukaan kotiin viemisiksi. 



Viikon aikana on lisäksi tutkittu Oulujärven kala- ja lintulajeja, saarten nimiä, perehdytty tervaveneisiin ja tehty Oulujärvi taideteosta hoitopaikan seinälle.  Viikosta myös piirrettiin ja sadutettiin lapsilta muistot talteen ..



Mitä on jäänyt viikosta mieleen, vastaajina ryhmän lapset 1-5v 

 

Hiekkaa” 

Rannassa tein hiekkakakkuja, kalastin, söin trangialla tehtyjä popcorneja” 

”Kalastus jäi mieleen, se oli kivaa, sain kaksi kalaa” 

Merirosvolaiva, joka ajaa Oulujärvellä.” 

Saarista jäi mieleen Torvinen, joka on pienin saari Mieslahdella” 

”Minä tein hiekkalinnaa rannassa, siitä tuli hieno, siinä oli kaksi tulivuortakin. Etsin myös simpukoita mutten löytänyt. Musta siellä oli kiva olla ja onkia, sain 3 kalaa; 2 ahventa ja särjen. Se kalansaanti oli tosi kivaa!” 



Hanna ja lapset


Kommentit