Annen ja Tytin pph yksikön syksyä

    Eipäs olekaan tullut blogiin kirjoiteltua aaaaikoihin.

Yksikkömme on muuttanut uuteen osoitteeseen jo vuosi sitten ja työparikin on vaihtunut tälle syksyä. Uudet tuulet ja kujeet tälle syksyä monelta osin siis.

Meidän uutena juttuna  tälle syksyä on ollut matkailu. Lapset innostuivat leikkimään ulkona matkustusleikkiä ja tästä sitten poimittiin matkustelu osateemaksi kokkikerhoomme. Kerhoa pidämme aikalailla viikottain, joillain kerroilla sitten käymme ulkomailla. Ensimmäisellä kerralla lensimme Ranskaan jossa tutustuimme ranskalaisiin leikkeihin, ruokaan Pot A Fou padan sekä croisanttien leipomisen merkeissä. Leipoessa kuunneltiin ranskalaista musiikkia sekä opeteltiin esittelemään itsemme ranskan kielellä.

Kokkikerho onkin ollut lapsille todella mieluisa.


Vietimme ryhmässämme myös Oulujärvi kiikarissa teemaviikkoa. Veisteltiin kaarnalaivat Kivesten rosvojen tehtyä meille aarrekartan toiminnallisine tehtävineen tarvikkeiden löytämiseksi, maisteltiin Kainuulaisia perinneruokia ja käytiin Oulujärven rannalla Metelinniemessä laskemassa venheet vesille ja  ihmettelemässä Ofioliittiä sekä Svartalheimin Meteleitä.




Syksyyn on kuulunut myös yleisurheilu niin omassa pihassa kuin urheilukentällä. Ja olihan meillä perhepäivähoidon yhteiset "kisatkin". Vettä sataa tihkutti vaan sehän ei meitä haittaa!

Vietimme myös valtakunnallista heijastinpäivää askartelemalla kaikille omat heijastimet, etsimällä pimeästä huoneesta heijastimia valon kanssa ja ilman, sekä käymällä varsinaisena heijastinpäivänä liikenteessä heijastinliiveillä varustettuna, koiraa myöten.



Tämä viikko onkin sitten hurahtanut Nalle teeman ympärillä. Ollaan askarreltu omat nallet, leivottu nalle sämpylät, syöty nallehedelmää, nallenäkkäriä, nallen voimajuomaa ja nalle jäätelöä.
Hoitoon tuotiin varsinaisena nallepäivänä omat nallet mukaan joiden kanssa sitten mentiin majaan pitämään satuhetkeä. 
Nallet kyllä nautti huomiosta ihan selvästi!



Katsotaas mitä meillä sitten ensi kuussa on luvassa. Ainakin Lumi ja tunnemyrsy esitys, odotettu valokuvaus, isänpäivä ja tärkeä lastenoikeuksien päivä. 
Niin ja ehkä kenties Saksan matka.
Katsotaan mistä väkemme löydämmekään!

Terveisin Tytti, Anne ja lapset