Joulukuu Tytin ja Annen luona

 

Niin se vaan alkaa joulu olla jo ovella, ja onhan sitä odotettukin. Odotellessa meitä on pitänyt puuhakkaana Hiiri Hiirulainen joka aina joka päivälle on jonkin puuhan meille keksinyt. Ensin ollaan etsitty piilotettu qr-koodi jonka takaa sitten Hiirulaisen viesti on löytynyt.


Hiirulaisen kanssa ollaan vietetty mm aistiviikkoa. Tuoksuteltu eri joulun tuoksuja, tunnusteltu sokkona esineitä, leivottu makoisia pipareita ja kuunneltu joululauluja. Tonttujumppaa ollaan otettu myös, siinä olikin aikuisen reidet ja lonkan ojentajat pulassa!


Hiirulainen on myös ohjeistanut meidät leipomaan torttuja sekä tekemään joulukoristeita soodataikinasta. Se olikin mukavaa puuhaa se koristeiden teko. Samalla saatiin kasvatettua kärsivällisyyttä, kun niiden pitikin antaa tovi kuivaa ennen kuin niitä kotiin sai matkaan. Tortut oli myös mukavat tehdä, jokainen teki juuri sellaiset kuin itse halusi. Ja olihan ne hyviä!


Pikkujoulut vietimme lähimetsässä. Koristelimme sinne kuusen metsäneläimien iloksi. Paistoimme makkarat ja herkuteltiin piparein ja glögein. Välillä peiteltiin lapsia lumeen ja etsittiin majaamme lumen keskeltä. Sitä piti saada esitellä pikkujouluissamme mukana olleelle Veo Marille.


Itsenäisyyspäivän taulut, kranssit ja kynttilät ollaan Hiirulaisen ajatuksista tehty. Hiirulainen kehuikin kuinka taitavia lapset ovat askartelemaan.
Joululaulupussi oli myös mieleinen.
Ja onhan sitä touhuttu muutakin kuin Hiirulaisen hommia, ulkoiltu, laskettu ja rakennettu mäkeä, pyöräilty ja lumilyhtyjä tehty. Käytiin myös hiihtomaassa mäenlaskussa ja makkaranpaistossa toisen hoitajan kanssa.
 Välillä lapset saavat pulkalla kyytiä mönkkärillä vedettynä ja päivälevolla on kiva välillä päästä moottorisänkyyn ajelemaan itselle sopiva asento levolle.


Käykääpäs siitä kuikkaamassa millainen se meidän Hiiri Hiirulainen onkaan.

Hyvää ja rauhaisaa Joulun odotusta kaikille!
Sekä onnea ja iloisia hetkiä vuodelle 2022!


Toivottavat 

Tytti ja Anne sekä lapset







Kommentit