Touhukas marraskuu Tytin ja Annen tykönä

 Onhan sitä taas kuukauteen mahtunut yhtä, toista ja monenmoista. Ihania ilon hetkiä, uusia kokemuksia, kasvun paikkoja, ja tietty pettymyksiäkin.

Tunteita päästiinkin käsittelemään Lumi, myrsky ja tunneimuri teatteriesityksessä. Lastenoikeuksien tapahtumassa päästiin hoitamaan omat nallet kuntoon sekä pohtimaan maailman nallejen tilannetta. Hurjia hetkiä koettiin myös Halloween juhlissa kun ruokana oli katkenneita sormia ja silmäsoppaa. Discoilu oli eniten lasten mieleen. Lastenoikeuksien viikolla telttailtiin toiveesta sisällä, tehtiin pitsaa ja kehuttiin toisia vuorotellen kehukoneella.


                       

Metsässä ollaan retkeilty majapaikalla jota ollaan lasten kanssa suunniteltu ja järjestelty. Onhan siellä nyt muuten työmaa odottamassa kaiken tämän lumen jälkeen jota ei näissä kuvissa näykään. Metsäillessä ollaan tutkittu myös karttaohjelmaa ja katsottu tontin rajoja. Sitä kun ei luvatta kenen tahansa metsään mennä majoja ja retkipaikkoja rakentelemaan. Ainakin yksi pyykikivi löydettiin ennen lumia. Etsiminen kartan kanssa olikin kyllä kivaa!

Omat kettu reput ja retkimössykät ovat kyllä tärkeitä. Ja ruoka, on se vaan jännä miten se onkin niin paljon parempaa retkellä!



Retkeily ja telttailu onkin ollut tosiaan niin mieluisaa, että usein pystytetään, tai no popataan auki teltta ihan olohuoneeseen. Siellä sitten hoidetaan oikeita ja leikkikoiria, luetaan ja joskus pötkötellään lepoaika siellä. Ja kunhan vain ollaan kun se on niin kivaa!


Kynä- ja aakkoshommia ollaan tehty myös jouluskartelujen ja värityshommien lisäksi. Kirjainten sekamelskasta on mukava etsiä oman nimen kirjaimia, välillä ihan käsin ja välillä kärpäslätkällä nopeutta testaten. Kun vain malttaisi nostaa ne lätkät välillä ylös. Sitten kalvolle voi löydetyt kirjaimet jäljentää uudestaan ja uudestaan. 

Niin ja tänään viimeksi laitettiin yhden lapsen mukaan aakkos läksyjäkin kun läksyistä on kovin puhunut.


 Tämmöset puuhaa meidän marraskuussa. Katsotaan mitä kaikkea Puiroan punahännät keksii joulukuulle. Ainakin Hiiri Hiirulaisen joulukalenteria, makkaranpaistoa, pikkujoulua ja joulujuhlaa. 


Ihanaa ja selvästi lumista  joulukuuta kaikille toivottaa Tytti, Anne ja lapset 💖

Kommentit